2014. július 21., hétfő

Babaváró doboz

Gyermek érkezése a családba mindig nagyon boldog pillanat. Babalátogatáskor gyakran bajban vagyunk, hogy milyen aprósággal kedveskedjünk a kis jövevénynek és a boldog szülőknek! :)
Most mutatok egy apróságot, aminek garantáltan mindenki örül. Egy kis dobozka, amibe lehet gyűjtögetni a baba első emlékeit, és amit természetesen saját kezűleg készítünk el! :)


A dobozka elkészítéséhez szükségünk lesz:
- Fa dobozkára (Lehet rekeszes, rekesz nélküli, kisebb-nagyobb)
- Csiszolópapírra
- Matt akrilfestékre (fehér, puncs)
- Decoupage ragasztóra 
- Matt lakkra
- Baba mintás rizspapírra, szalvétára (én rizspapírt használtam)
- Szalagra
- Dekorgumira (sima, frottír)
- Dekorgumit is lyukasztó mintalyukasztóra
- Expressz ragasztóra

Első lépésként picit csiszoljuk meg a dobozka felületét, és csavarozzuk le a fém részeket, így könnyebb lesz vele dolgoznunk. Fessük le a dobozkát akrilfestékkel. Én az alját puncsra a tetejét fehérre festettem.

Miután megszáradtak a festékek, decoupageoljuk rá a kiválasztott mintát a dobozkára. (Decoupageról részletesen itt olvashattok!)

A decoupage lakk száradása után lakkozzuk le a felületet matt vízbázisú lakkal, hogy egyenletes felületet kapjunk!
Ha szétcsavaroztuk a dobozt, a lakk száradása után összeállíthatjuk újra! :)

Dekorgumiból lyukasztó segítségével vágjuk ki a formákat (lyukasztó hiányában ollóval is kivághatunk tetszőleges formákat), majd expressz ragasztóval ragasszunk rá a formákra a szalagot.
Miután megszáradt, ragasszuk a dobozka belsejébe szintén expressz ragasztóval a szalagot, amin a dekorgumi formák lógnak! :)
Ezután szalagból kössünk egy kis masnit, és az expresszragasztóval ragasszuk fel a dobozkán lévő babatrikóra, mintha csak hozzá tartozna! :) Így még különlegesebb háromdimenziós hatást érhetünk el! :)

El is készültünk a babaváró dobozkával! Már csak át kell adni a babának és a boldog, büszke szülőknek! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése