2012. november 30., péntek

Karácsonyi Tegola

Egy újabb ötlet karácsonyra. Lehet belőle ajtódísz, falidísz, ajándék... Ennek a tegolának az elkészítése egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnánk.

 A tegola elkészítéséhez szükségünk lesz:
- Tegolára
- Rizspapírra
- Fehér akrilfestékre
- Decoupage ragasztólakkra
- Struktúrpasztára
- Hópasztára
- Glitter Gluera (arany, piros)
- Fehér csillámporra
A tegolát alapozzuk le a fehér akrilfestékkel. (Ez azért szükséges, mert a papíron át fog "ütni" az alapnak a színe, amire ráragasztjuk. Minél világosabb az alap, annál jobban érvényesül a szalvétán vagy a rizspapíron lévő minta.)
Válasszuk ki a mintát, - ez lehet szalvéta vagy rizspapír is, én rizspapírt használtam - majd tépjük körbe.

A körbetépett mintát decoupage ragasztólakkal ragasszuk fel az alapra. A decoupage menetét részletesen itt megtaláljátok

A decoupage rasztólakk száradása után emeljük ki a havas részeket struktúrpasztával. (A struktúrpaszta egy sűrű paszta, mely kiválóan alkalmas 3 dimenziós hatás eléréséhez. A struktúrpasztáról részletesen itt olvashattok.) A strukúrpasztát spatula segítségével vigyük fel a felületre, oda, ahol a képen havas részleteket látunk.


Ahhoz, hogy a tegolánk még karácsonyibb hangulatú legyen, emeljük ki a szalagokat, díszeket, karácsonyi gömböket is. Én a karácsonyi hatást Glitter Glue segítségével tökéletesítettem. Ahol a képen karácsonyi gömb, szalag, girland van, oda tettem egy kis Glitter Gluet. A Glitter Glue használata egyszerű, sokféle színben kapható. (A hatást tovább növelhetjük például felvasalható strasszokkal is.)

A tegola alsó részét hópasztával emeltem ki. A hópaszta segítségével havas hatást érhetünk el. Használata egyszerű, spatula segítségével kell felvinni a felületre. (A hópasztáról részletesebben itt olvashattok.)
A hópasztát pici csillámporral megbolondítottam!
El is készültünk a karácsonyi tegolánkkal! :)

2 megjegyzés: